Passive House Designer

Astăzi este un fapt bine stabilit că noile clădiri pot fi proiectate astfel încât să consume doar o fracțiune din energia pe care o aveau înainte.

Până în prezent, în Europa au fost construite un număr de cinci cifre de case pasive. Casele pasive sunt clădiri cu o cerere de încălzire de doar o zecime, în medie, comparativ cu clădirile deja existente. Cerințele de calitate pentru standardul Casă Pasivă au fost definite cu mult timp în urmă de Passive House Institute.

Casele pasive sunt clădiri eficiente din punct de vedere energetic care oferă utilizatorilor un nivel ridicat de confort și o calitate excelentă a aerului non-stop. S-ar putea să nu arate deloc diferit de alte clădiri, dar o bună planificare, precum și execuția atentă a detaliilor sunt esențiale în construcția unor astfel de proiecte. Acest lucru asigură îndeplinirea cerințelor ridicate pentru anvelopa clădirii și tehnologie.

Arhitecții care au proiectat și construit deja o casă pasivă certificată dețin indiscutabil know-how-ul necesar. Însă, certificatul arată Beneficiarilor că proiectantul sau consultantul a dobândit cunoștințele și experiența relevante pentru planificarea sau serviciile de consultanță pentru proiectele de case pasive.

Proiectanții de case pasive certificate nu trebuie confundați cu certificatorii de clădiri acreditați care efectuează certificarea clădirilor ca și „Case pasive certificate”.

Caiarh este acreditat de Passive House Institute din Germania, în calitate de designer de case în standard pasiv. Probabil, cea mai înaltă distincție care poate fi primită de un creator de case pasive.