Locuință individuală LGM.Casa cu bungalowuri către munte

Muntele dictează desfășurarea, într-un volum mai mic și cu doi părtași, încât el rămână suveran.

AMPLASAMENT:  Predeluț, Brașov
SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ: 65 mp + 34 mp locuință, 34 mp bungalow
SUPRAFAȚĂ UTILĂ: 79 mp locuință, 27 mp bungalow
REGIM DE ÎNĂLȚIME: parter si mansardă locuință, parter bungalow
AN PROIECT: august 2023

Muntele dictează desfășurarea, într-un volum mai mic și cu doi părtași, încât el rămână suveran.

Casa preia din forma acestuia, la scară mult mai mica și fară acuze peisajul dimprejur, timidă, privind către crestele munților Bucegi. Își deschide suprafața vitrată, chiar și pe doua niveluri continuue, pentru a putea prinde, dintr-o singură privire, și înălțimea muntelui și orizontul. O ajuta și panta fermă a terenului.

Bungalowurile urmează direcția, cu același gesturi. Se întind către munte, cu o coaja care pazească zona de terasă, atunci când tihna este în aer liber și vremea o permite. Când sunt acoperite de zăpadă, oferă aceeași perspectivă din zona de dormit de jos, sau din proximitatea limitei cu exteriorul, băncuța de la geam.

Când ocupanții sunt cu ochii îndreptați către munte, acoperișurile sunt îndreptate cu privirea către soare. Lasă loc panourilor fotovoltaice, exemplar orientate, ce ajute casa și bungalowurile, ce nu au nevoie de foarte mult.Au bine învelită structura din lemn de termoizolație, ridicate de la sol și etanșate, încât nu piardă căldură mai pe nicăieri, nici nu primească în mijlocul verii. Se pot mândri cu eficienta energetica ridicată, au învățat de la munte se pot descurca aproape singure.

Vezi mai multe proiecte

Suntem deschiși provocărilor 🙂