Locuință individuală CFC.Casa cu colț spre cetate

Casa se uită la cetate, cu un colț deschis în relație directă cu blocurile de piatră ale fortăreței, la care participă și culorile pădurii dimprejurul ei, ce face spectacol și se joacă pe întreg parcursul anului.

AMPLASAMENT:  Târgu Neamț
SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ: 145 mp
SUPRAFAȚĂ UTILĂ: 120 mp
REGIM DE ÎNĂLȚIME: parter
AN PROIECT: ianuarie 2023

Casa se uită la cetate, cu un colț deschis în relație directă cu blocurile de piatră ale fortăreței, la care participă și culorile pădurii dimprejurul ei, ce fac spectacol și se joacă pe întreg parcursul anului.

Jocul de lumină, pe care soarele în mișcare îl săvârșește în fiecare încăpere a casei, având alaturi și destructurarea volumetriei și vitrajele mari și neobstrucționate, reprezintă unul dintre principalele moduri de obținere a stării de bine, alături de o invitație deschisă adresată elementelor naturale.

Conceptul a decantat echilibrul intre libertatea de a ieși afară nestingherită, pe terase și în grădina, confortul din spațial interior, cu spații ample și liniștitoare, amplificate până la nivelul căpriorilor, proporția mare a vitrajelor graniță intre interior și exterior.Estetica casei are intriga in descoperirea de mici detalii, ce nu ies în evidență inițial, dar participa activ la imaginea de ansamblu.

Toate acestea ținute în frâu bine de nivelul de eficiență energetică ridicat al casei, învelită bine în straturi de termoizolație pe întreagă anvelopă, cât nu dea, nici nu primească, permițând doar aportul solar prin ferestre iarna.

Vezi mai multe proiecte

Suntem deschiși provocărilor 🙂